Archie Karas är en legendarisk spelare, en highroller, som spelade högt och både vann och förlorade. Karas föddes år 1951 i Grekland men sökte sin lycka i USA. Han fann den där men han förlorade den också. Hans pappa var en byggmästare och Archie, som då hette Anargyros, jobbade ihop med sin far på byggen. En dag blev de osams och Archie reste till USA.Han arbetade sig över Atlanten på en båt och mönstrade av i USA, tog sig till Los Angeles där han jobbade som kypare men snart började tjäna pengar på biljard, gambling på olika spel och senare på illegala pokerspel. Hans finansiella situation då och under de kommande åren kan liknas vid en berg- och dalbana. Snart hade han tjänat två miljoner dollar med dessa förlorade han lika fort.

The Run

Nästa erövring blev Las Vegas och där gjorde han sig snabbt ett namn som en spelare som spelade högt och vann stort. Då han kom till Vegas hade han 50 dollar på fickan men lyckades låna 10 000 dollar av en vän. På poker och pool lyckades han snart dra ihop miljoner dollar. Han satte ett rekord mellan år 1992 och 1995, kallat The Run.

Archie utmanas

Ryktet började gå bland andra storspelare och den trefaldiga mästaren i WSOP, Stu Ungar, utmanade Archie på en omgång poker. Det kostade Ungar ungefär en miljon dollar. Han fortsatte bli utmanad av andra highrollers och till slut hade han byggt upp ett kapital på 17 miljoner dollar. När han hade vunnit över alla pokerns storheter tog han sig an nästa utmaning och började spela craps.

Allt har ett slut

Med 200 000 dollar som insats tog Archie på två rundor hem en vinst på 920 000 dollar. Efter det var det dock slut på turen. Den förmögenhet han hade byggt upp under 30 månader lyckades han förlora på bara tre veckor. Allt slutade med att Archie i desperation började fuska och märka kort vid ett blackjack-bord, vilket till slut blev hans fall.