Det är alltid intressant att grotta ner sig i rika människors liv, och framför allt att lära sig mer om hur det kommer sig att just de är så rika. Vad har de gjort för speciellt och inom vilken bransch? Man läser ofta om rika personer från exempelvis USA, men givetvis finns det så många fler än så som man kanske aldrig har hört talas om. Kerry Packer är namnet på personen som var allra rikast i Australien, fram till att han dessvärre gick bort under 2005. Här nedan kan du läsa lite mer om den här – åtminstone i Australien – berömda mediepersonen.

Förmögenhet och liv

Kerry Francis Bullmore Packer, eller bara Kerry Packer, var en person från Australien som fram till sin död var den rikaste människan i landet. Han föddes år 1937 och avled år 2005. Han var en stor medieprofil som ägde delar av Nine Television Network och Australian Consolidated Press. Han var dessutom personen som ”uppfann” världsmästerskapet i cricket. Under 2004 skrevs det om hans förmögenhet, som då gick upp till svindlande 6,5 miljarder australiensiska dollar. Värt att nämna är att en dollar (i dagsläget) motsvarar cirka 6,5 kronor, så det är inte lite pengar vi har att göra med här alltså.

The Packer Empire

Kerry Packers förmögenhet börjar och slutar inte med honom själv. Hans familj har i flera generationer varit involverade i media. Hans farfar Robert Clyde Packer ägde två olika australiensiska nyhetstidningar, och även hans pappa var en stor medieman. I och med detta har Kerry Packer och hans familj kommit att kallas för The Packer Empire, vilket säger en hel del både om vilken makt och inflytande de hade (inte minst inom medievärlden) och med det även vilken stor förmögenhet de hade. Tillsammans med sin fru sedan länge hade Packer två barn, som kan antas ha fått ärva stora delar av förmögenheten.